• Ladies & Gentlemen

5 måsten för att ditt hår ska hålla sig friskt

Uppdaterad: 13 mar 2019


Håret slits idag mer än någonsin. Vi färgar, stylar, flätar, kanske simmar i klor och salt vatten samt utsätter det av solen och det är bara att inse det. Det går inte att ha ett välmående hår om vi inte tar hand om det. Hår som har en längd till exempel ner till axlarna kommer vara med dig i många många år innan det klipps bort. Värst av allt, har du misskött det av en exempel dålig färgning måste du klippa bort det och tar det många år tills det växer tillbaka till samma längd du tidigare hade.


Vi listar här 5 måsten om du vill hålla ditt hår i bra kondition.


  1. Bra schampo & balsam

Tvätta håret tre dagar i veckan. Oftare än så riskerar du att torka ut håret och tvätta bort hårets naturliga fukt. Välj ett schampo och balsam som är för din hårvalité. Undvik sulfater. Ett frisör schampo behöver inte vara dyrare än billiga schampo man hittar i dagvaruhandeln. Dyrare schampo och balsam är mycket mer koncentrerade och kan räcka upp till 60 hårtvättar i en vanlig storlek.


2. Borsta aldrig blött hår


Ett blött har löper större risk att skadas vid utredning än när det torrt. Borsta håret hellre innan du blöter det och använd balsamspray om det behövs. Har du lockigt hår ska du helst inte borsta i det alls för då tappar håret sin naturliga struktur. Använd hellre fingrarna för att separera lockarna.


3. Större färgförändring ska göras av frisör


En tumregel. Färger som du kan köpa hos frisören skadar håret minimalt. Det kan vara en toning eller inpackning med pigment s.k "färgbomb". Vill du ha en större förändring innebär det att man måste använda starkare kemikalier och då behövs utbildad frisör. Inte bara för att frisörer kan handskas med dom utan att färgkemi är komplicerat och då behövs det kunskap i området.


4. Undvik silikoner


Silikoner finns i många hårprodukter dock är det skillnad på "bra" och "dåliga silikoner. Även om dom kan heta samma sak på förpackningens baksida. Generellt sätt innehåller dyrare hårprodukter bättre ämnen. Ofta användning av produkter som innehåller mycket silikoner kan skapa en beläggning som kan tvättas bort med ett skonsamt djuprengörande schampo med pH-9. Annars måste man göra en detox behandling som Crystal Gel från Malibu C.


5. Använd värmeskydd


Många fönar eller plattar sitt hår i stort sett varje dag. Sanningen är att värmeverktyg torkar ut håret. Att använda rätt temperatur med värmeverktyg är viktigt och ännu viktigare är att använda ett värmeverktyg som skyddar håret. Det finns värmeverktyg på spray eller kräm. Använd nått!


Detta var fem enkla tips för att hålla håret friskt som nödvändigtvis inte kostar skjortan. Om vi får klämma in ett sjätte tips så hade de varit givetvis att klippa håret med jämna mellan rum. Kluvna toppar tenderar att trassla håret vilket betyder man får använda borsten mer och mer och då nöts håret ännu mer.


126 visningar1 kommentar
  • Google Maps
  • Instagram - Vit Circle
  • Pinterest - Vit Circle
  • Facebook - Vit Circle

Tel: +46 (8) 82 06 31

Adress: Hotellgatan 15, 171 45 Solna, Sverige. 

Öppettider: Mån-Fre 10-20   Lör 10-18   Sön 11-18

©2018 by Ladies & Gentlemen Hair Studio.