Kan man boka tid online på er hemsida?

Javisst! Vår internet tidsbokning är mycket smidig där du kan välja dom flesta av våra behandlingar och din favorit frisör.
Internetbokningen visar närmaste tiden inom 3h. Är du ute med kort varsel går det bra att ringa oss på telefon 08 – 83 06 31.

Vad är Olaplex?

Olaplex är en silikon-, olje-, ftalat- och DEA-fri vätska (ej testat på djur) som man tillsätter i hårfärg, främst blekning.

Hår hålls samman av kemiska bindningar, vissa bryts av vanligt vatten, andra av andra kemikalier. Men bryts alla bindningar så håller håret inte samman, det är ofta orsakat av överpreparering med blekning, färg, permanent etc. Håret känns oelastiskt, slappt, och går lätt av. Tänk er tuggummihår!

Olaplex har utvecklats för att förhindra detta. När hårets bryts ner av kemiska processer som t ex. vid blekning så bygger Olaplex upp det igen med deras efterbehandling. Med detta tillägg kan man alltså bleka håret starkare utan att ta lika mycket stor skada på håret. Du kan t ex. byta hårfärg oftare utan att försämra din hårkvalité, stärka ditt redan svaga hår av tidigare kemiska behandlingar eller göra Olaplex- behandlingar i förebyggande syfte inför t ex. en permanent. Även om du inte bleker håret, eller ska gå från svart till blond kan man göra denna behandling ensam, som en stärkande behandling för dem som har t ex. självlockigt hår, ett hår som är känt för att vara torrt, skört och frissigt.

Olaplex kan kombineras med alla våra färgbehandlingar Med Hair Perfector No.3 får Du som kund möjligheten att i hemmet förbättra hårkvaliteten som en behandling en gång/vecka. Eller använd som en förbehandling till framtida färgsessioner. Hair Perfector No.3 är helt unik i sin funktion där fokus är att laga håret, inte bara ge en kosmetisk effekt.

Hur vårdar jag mitt skägg?

Skägget är mannens hetaste trend just nu. Våra duktiga frisörer hjälper dig att forma,
trimma och markera dina skägg linjer som passar din ansikte form. För eftervård hemma rekommenderar vi att Du schamponera ditt skägg ett par gånger i veckan och kolla och använder sedan en vårdande skägg olja som mjukar på.

Är keratinbehandling något för mig?

Keratinbehandling är bra för dig som har medel till grovt hår som är rebelliskt och frissigt hår som
ute efter ett mer blank och lätthanterligt hår resultat med bättre kvalité. Har du vågigt hår kommer behandlingen göra det rakt och friskt.

Om ditt hår är väldigt lockigt kommer det att minimera frizz samtidigt som den framhäver dina naturliga vågor / lockar. Du kommer alltså inte förlora volymen i ditt hår men spara mycket tid på när du stylar det. Behandlingen håller upp till 3mån och det går bra att färga håret efter 10 dagar. Våra keratinbehandlingar doftar inte och är fri från formaldehyd (ett cancerframkallande ämne som fanns i tidigare brazilian blow out).

Keratinbehandlingen kan du boka via vår online bokning.

Kan man färga håret när man är gravid?

Det är helt upp till kunden själv att avgöra. Det finns ingen forskning som tyder på att
behandlingen skulle skada foster eller moder men heller inte motsatsen. I extremt sällsynta fall kan det bli en kemisk reaktion, så som att färgen inte tar ordentligt eller inte får den nyans som va tänkt. Detta kan komma sig av alla hormoner som finns i kroppen.

KEMISK-TEKNISKA LEVERANTÖRFÖRBUNDET (KTF) anser att är säkert för gravida eller ammande frisörer som färgar hår på kunder.

Hur blir jag av med fet hårbotten?

I många fall där kunder har fet hårbotten ligger problemet att man tvättar håret för ofta.
Kroppen producerar då mer talg i hårbotten. Genom att tvätta håret var 3e dag och att kombinera med ett torr schampo på spray brukar oftast lösa problemet. Hjälper inte det bör man testa med ett speciellt hårbottensschampo för fet hårbotten, framför allt om man har hormonella förändringar i kroppen så som vid bl.a puberteten och graviditet.

Ska man borsta håret när det är blött?

Vi rekommenderar att man reder ur håret innan en hårtvätt, gärna med en Tangle Teezer som är
den mest skonsammaste borsten vi känner till. Håret tar lätt stryk när det är blött därför bör man hantera det varsamt. Behöver du ändå reda ut det när balsam värker under hårtvätten kan du använda dig av en bredtandad kam. Gnugga inte med handduken när du torkar håret.

Mitt hår har blivit grönt. Vad gör jag?

Har du nyligen färgat håret så har det förmodligen blivit missfärgat, detta beror på att
ditt hår saknade röda/varma pigment innan du färgade det. I sådana fall rekommenderar vi att Du kommer in på salongen för konsultation. Har du däremot inte färgat håret så kan det bero på höga kopparhalter i vattnet du har tvättat håret med eller att du har simmat i klorvatten. Detta löses enkelt med ett djuprengörande schampo.

Är Produkterna som säljs på salong bättre än i dom i dagligvaruhandeln?

I nästan alla fall stämmer ordspråket ”man får det man betalar för” och det gör det även här.
Produkter som säljs på salonger har bättre ingredienser är och betydligt drygare än dom man köper i dagligvaruhandeln där schampo innehåller 80 % vatten.

Mitt frisörschampo säljs billigare på nätet eller i dagligvaruhandeln. Hur kommer det sig?

På alla hårprodukter som säljs hos frisören så hittar man texten på baksidan
”SOLD IN PROFESSIONAL SALONS ONLY / SÄLJS ENDAST AV PROFESSIONELLA SALONGER. Detta betyder att dom produkter som har letat sig till dagligvaruhandeln eller okända nätsidor har förmodligen hittat dit på ett oärligt sätt.

Frisörbranschen har blivit offer som alla branscher så som kläd, väsk och elektronisk industrin där det förekommer kopior av populära varor. Kunder har personligen berättat för oss att dom har fått allergiska reaktioner av vad dom trodde var äkta vara. Är en vara för billig så är det oftast för bra för att vara sant.

Genom att köpa dina produkter hos frisören garanteras Du att produkten är äkta samt att Du stöttar din frisör.

Ladies & Gentlemen Hair studio

Hotellgatan 15, 17145 Solna | tel. 08-82 06 31 | info@lg-hair.se